News Flash:

Placinta de dovleac, cu budinca de vanilie

15 Februarie 2019
989 Vizualizari | 0 Comentarii

Ingrediente:

  • jumatate de kg de dovleac;
  • 250-300 g zahar
  • 1 lgt scortisoara
  • 2 lgt praf budinca de vanilie
  • 5 oua
  • 500 g faina
  • 300 g unt
  • o lgt scortisoara
  • un plic de frisca si 250 ml lapte.

Mod de preparare:

Faina, 200 g de zahar, 250 g de unt, 3 oua (albusuri) si un varf de sare se amesteca si se face aluat, care se lasa 30 minute la rece. Dovleacul taiat felii se coace circa 30 minute (pana se inmoaie), dupa care se face piuré. Piureul se amesteca cu scortisoara, restul de zahar, praful de budinca si galbenusurile de la cele 5 oua. Albusurile (ramase de la 2 oua) se bat spuma si se adauga compozitiei. Se unge cu restul de unt o forma rotunda, se intinde aluatul, inclusiv pe margine, si se umple cu umplutura. Se da la cuptor pana se coace. La sfarsit se poate pudra cu zahar tos si orna cu frisca.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

placinta dovleac
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2019 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1373 (s) | 34 queries | Mysql time :0.018435 (s)