News Flash:

Placinta cu urda si coaja de portocala

4 Noiembrie 2013
1525 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

Pentru aluat:
300 g faina
1 lingura unt
1 praf de copt
100 ml apa calduta
1 praf de sare
1 lingura otet
2 linguri de zahar

Pentru umplutura:
500 g urda
coaja de portocala
2 oua
4 linguri de zahar pudra
zahar vanilat

Pentru uns:
30 g unt topit
1 ou

Mod de preparare:

Amestecam faina cu sare, zaharul si praful de copt. Facem o gaura in mijloc, adaugam otetul si untul la temperatura camerei si incepem sa framantam adaugand treptat apa. Il acoperim cu o folie alimentara si dam la frigider 30 minute.

Umplutura:
Batem ouale bine, adaugam urda, coaja de portocala rasa, zaharul si amestecam bine.

Intindem aluatul intr-o foaie subtire. Taiem fasii de cca 8 cm latime. Pe fiecare fasie adaugam pe mijloc compozitia de urda si unim marginile.

Asezam in tava unsa cu unt, formand spirala incepand din mijlocul tavii.

Ungem spirala cu putin unt topit si dam tava la cuptor pentru cca 25 min., scoatem tava o ungem cu oul batut si dam din nou la cuptor pana se rumeneste frumos.

sursa: sfatulparintilor
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

1388 viz    0 com
1363 viz    0 com
4762 viz    0 com
1365 viz    0 com
1983 viz    0 com
1749 viz    0 com

Mica publicitate

© 2019 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1377 (s) | 23 queries | Mysql time :0.015682 (s)