News Flash:

Placinta cu urda

23 Ianuarie 2012
3463 Vizualizari | 0 Comentarii
Placinta cu urda
Ingrediente:

1 kg faina
3 oua
250 ml lapte
50 gr drojdie
putina sare

Pentru umplutura:

1/2 kg urda
sare
marar
2 oua

Pentru uns deasupra:

1 ou
1 lingura lapte
   
Mod de preparare:

Se pune drojdia la dospit cu putina apa calduta,faina si zahar.Cernem faina intr-un castron si apoi adaugam ouale, drojdia, sare, lapte si framantam un aluat mai moale. Desigur ca mai adaugam si putina apa calduta, 250 ml lapte nu este suficient. Lasam sa dospeasca acoperit o ora.
Intre timp amestecam urda cu ouale, sarea si mararul tocat marunt.Rasturnam aluatul pe o palnseta cu faina si rupem bucati mici. Fiecare bucata o apasam putin cu degetele, punem umplutura cu urda pe jumatate din ea,acoperim cu cealalta jumatate si presam usor cu degetele incercand sa o subtiem si sa-i dam o forma frumoasa, rotunda.Punem placintele in tava unsa cu putina grasime si cu o pensula le ungem cu oul batut. Coacem in cuptorul preincalzit 25-30 minute la foc mic, apoi le scoatem si le acoperim cu un prosop. Le lasam sa se raceasca putin.
Placinta cu urda din imagine a fost pregatita de Amalia.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

faina oua lapte drojdie sare urda marar
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

2269 viz    0 com
2328 viz    0 com
2277 viz    0 com
1681 viz    0 com
2650 viz    0 com
4460 viz    0 com
2078 viz    0 com

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1831 (s) | 34 queries | Mysql time :0.027066 (s)