News Flash:

Placinta cu telemea

5 Decembrie 2011
3041 Vizualizari | 0 Comentarii
Placinta cu telemea
Ingrediente: Pentru aluat: 400 - 450 g faina 25 g drojdie 150 ml lapte cald 150 ml apa calda 1 lingurita zahar 1 lingurita sare 6 linguri ulei Pentru umplutura: 300 g branza proaspata 200 g telemea 60 g unt Mod de preparare: Mai intai se pregateste aluatul. Intr-un vas inalt se pune faina, in mijlocul ei se formeaza o gropita, in care se adauga drojdia amestecata cu cateva linguri din laptele cald si 1 lingurita de zahar. Dupa ce drojdia a dospit, se pune apa calduta, laptele cald, se adauga sarea si se framanta bine. Se lasa vreo 20 de minute deoparte, apoi se imparte in 10 parti egale. Cinci bucati se intind cu sucitorul si se ung cu ulei. Pe masura ce se intind, se pun una peste alta. Se presara faina dedesubt si deasupra, se intind cat tava, apoi se asaza in tava unsa si tapetata. Dupa aceea se face umplutura. Intr-un alt bol se pun telemeaua, branza si untul si se amesteca bine. Compozitia rezultata se pune peste foi si se niveleaza uniform. La fel se face si cu celelalte 5 foi. La final se ung cu galbenus. Se lasa vreo jumatate de ora sa creasca la loc caldut, apoi se baga tava la 180 grade pentru aproximativ 25-30 minute. sursa reteta: bucataras.ro sursa fotografie: bucataras.ro
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

faina retete vegetariene zahar sos remoulade branza bacon unt
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

1597 viz    0 com
2294 viz    0 com
1092 viz    0 com
1389 viz    0 com
1785 viz    0 com
4750 viz    0 com
1296 viz    0 com

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1630 (s) | 34 queries | Mysql time :0.018340 (s)