News Flash:

Placinta cu spanac

11 Martie 2016
5902 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

500 gr spanac
1 paghet aluat de foitaj
200 gr telemea de vaca
2 catei de usturoi
100 gr branza de vaci
1 ceapa
4 oua
1/2 lingurita nucsoara
piper
sare

Mod de preparare:

Toaca ceapa marunt si caleste-o intr-o tigaie incapatoare pana devine sticloasa. Adauga apoi usturoiul tocat si spanacul congelat, sau proaspat, tocat marunt. Caleste totul pana ce apa lasata de ceapa si spanac se evapora. Stinge apoi aragazul si lasa compozitia sa se raceasca.

Intre timp, adauga telemeaua si branza de vaci in roboul de bucatarie. Paseaza bine pana obtii o crema. Incorporeaza apoi ouale. Toarna compozitia obtinuta peste spanac si amesteca bine. Asezoneaza cu sare si piper dupa gust si adauga nucsoara.

Intr-o tava unsa cu unt sau tapetata cu hartie de copt adauga o foaie de aluat de foitaj. Unge-o bine cu unt topit sau cu ulei, apoi toarna compozitia de branza cu spanac. Acopera totul cu cea de-a doua foaie de aluat.
Coace placinta pana cand aluatul este bine rumenit. Las-o apoi sa se raceasca inainte de a o taia.
Serveste placinta ca atara, alaturi de o salata de rosii su oregano si busuioc.

sursa: acasa
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

placinta spanac aluat placinta retete placinta
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

5659 viz    0 com
992 viz    0 com
15066 viz    0 com
2714 viz    1 com
3081 viz    0 com

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1540 (s) | 34 queries | Mysql time :0.020004 (s)