News Flash:

Placinta cu ricotta mozzarella si sunca

24 Noiembrie 2016
2415 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

Pentru aluat:
2 cani faina
2 linguri apa
3 oua batute
2 linguri ulei de masline
1/2 plic praf de copt

Pentru umplutura:
500 gr mozzarella rasa
500 gr branza ricotta
3 oua batute
3 oua fierte tare taiate cubulete
350 gr sunca de Praga taiata cubulete
1 ou batut
1 legatura patrunjel proaspat tocat
sare
piper
1 lingura apa

Mod de preparare:

Aluat:
Intr-un castron bateti ouale, apoi adaugati apa si uleiul, si mixati ingredientele pana se combina.
Intr-un alt castron mixati faina cu praful de copt, apoi faceti o adancitura in centru.
Turnati treptat in aceasta compozitia de oua+apa+ulei de masline obtinuta anterior.
Cu ajutorul unei furculite incorporati mixul de oua in faina pana cand obtineti un aluat omogen.
Framantati-l usor, apoi formati o bila din aluat si acoperiti-o cu un prosop de bucatarie timp de 20 de minute.

Umplutura:
Intr-un castron mixati branza ricotta cu cele 3 oua batute, mozzarella rasa, sunca taiata cubulete, patrunjelul proaspat tocat, sarea, piperul.
In final adaugati ouale fierte taiate cubulete.
Impartiti aluatul obtinut in doua parti egale.
Intindeti prima foaie de aluat cu ajutorul sucitorului sub forma rotunda ( folositi o tava cu diametrul de cca. 30 cm si inaltimea cca. 23 cm).
Aveti grija sa intindeti prima foaie mai mult decat diametrul formei de copt, astfel incat in final sa o “lipiti” de foaia de deasupra.
Asezati foaia astfel obtinuta pe fundul unui vas ceramic sau Jena cu dimensiunile specificate mai sus, pe care in prealabil ati pus o foaie de copt si ati presarat putina faina.
Intepati aluatul cu furculita din loc in loc.

Puneti compozitia de umplutura obtinuta anterior deasupra foii de aluat pusa in tava si intindeti-o in mod uniform pe toata suprafata acestuia.
Bateti oul cu lingura de apa intr-un castronel si ungeti cu acesta marginile aluatului ramas pe margini, pe care-l veti “lipi” de aluatul pus deasupra.
Intindeti si cea de-a doua foaie de copt si asezati-o peste umplutura de branza si sunca, apoi “lipiti” cele doua foi.
Crestati foaia de deasupra in felii, apoi ungeti-o si pe aceasta cu mixul ou+apa.
Dati Placinta cu ricotta mozzarella si sunca in cuptorul incins la 175 grade Celsius timp de 45-50 minute sau pana cand se rumeneste.
Lasati Placinta cu ricotta mozzarella si sunca sa se raceasca cel putin o ora inainte de a o taia in felii.
Se poate servi calda sau la temperatura camerei.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

mozzarella branza ou batut
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1667 (s) | 34 queries | Mysql time :0.020293 (s)