News Flash:

Placinta cu prune dupa o reteta lasata mostenire - Imi aduce aminte de bunica

21 Septembrie 2017
5765 Vizualizari | 1 Comentarii
Pentru ca placinta cu prune este printre preferatele mele dulciuri de sezon, astazi iti prezint reteta de la bunica pentru acest delicios desert. Iata de ce ai nevoie.

Ingrediente:

4 oua
250 g zahar
100 ml ulei
100 ml lapte
250g faina
1/2 plic praf de copt
nuci

Citeste si Miros pofticios de bun - Proaspat scoasa din cuptor, prajitura cu prune si nuci

Mod de preparare:


Intai taiem prunele in doua si indepartam samburii. Dupa ce am terminat aceasta treaba ne apucam sa preparam blatul (pornim intre timp cuptorul sa fie bine incalzit).
Galbenusurile de la cele 4 oua le spumam cu 250 g zahar dupa care adaugam pe rand cei 100 ml ulei si 100 ml lapte continuand mixarea. La cele 250 g faina adaugam 1/2 plic praf de copt si impreuna se adauga la compozitia de galbenus mixand in continuare. Albusurile le batem spuma cu 1 praf de sare dupa care o adaugam la compozitia de galbenus. Amestecam usor pana se omogenizeaza, adaugam nucile, apoi compozitia rezultata o turnam in tava (de 25/40 cm) tapetata cu hartie de copt.
Asezam peste compozitie prunele taiate pe jumate una langa alta, cat mai strans, dupa care dam tava la cuptor.

Lasam initial la foc mare timp de 5 minute pana incepe blatul sa se ridice ,apoi reducem focul la minim si lasam sa se coaca (e copt in momentul in care la proba cu scobitoarea nu se mai lipeste aluat pe ea ).
Dupa ce a copt o scoatem, o lasam la racit (daca aveti rabdare …) si o pudram cu zahar praf sau o lasam asa (fiecare dupa cum doreste …). Se va taia in cuburi mai maricele si se poate servi.

preluat de pe likeachef
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

zahar ulei citeste si
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Comentarii (1)

Adriana  | #1515
Vino cu noi in lumea filmului sa dezvoltam un proiect frumos si ambitios de pe urma caruia sa castigi bani.Detalii suplimentare la email:cucu.adriana@*****.com.
Adauga comentariu

Mica publicitate

© 2017 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1520 (s) | 24 queries | Mysql time :0.012882 (s)