News Flash:

Placinta cu nuci pecan si ciocolata

4 Iulie 2014
2701 Vizualizari | 0 Comentarii
Newsletter
BZI Live Video Divertisment
Video Monden
Muzica Populara Curs valutar
EUR: 4.6605 RON (+0.0077)
USD: 4.1120 RON (+0.0247)
Horoscop
berbec
taur
gemeni
rac
leu
fecioara
balanta
scorpion
sagetator
capricorn
varsator
pesti
Ingrediente:

Pentru aluat:
2 cani de faina
1 lingurita sare de mare
2/4 cana margarina vegetala (la temperatura camerei)
1 lingura zahar
7 linguri apa rece

Pentru umplutura:
1/2 cana lichior de ciocolata
1 cana de nuci pecan
3 oua mari
2 linguri unt topit
1 cana de zahar
3/4 cana sirop de porumb

Mod de preparare:

Prepara mai intai aluatul de placinta: pune faina, margarina, zaharul si sarea intr-un bol si amesteca-le bine cu mixerul. Adauga apoi sase linguri de apa si mai amesteca cu timp de un minut. Daca aluatul pare prea uscat si neomogenizat, mai adauga o lingura de apa. Tine aluatul la frigider aproximativ o ora, apoi intinde-l cu sucitorul si asaza-l intr-o tava de tarta.

Pune o oala cu apa la fiert, iar deasupra un vas termorezistent in care sa prepari umplutura pentru placinta. Adauga zaharul, siropul de porumb, sarea si ouale in vas si amesteca-le bine, pana se incorporeaza toate ingredientele. Dupa 1-2 minute, adauga untul topit si lichiorul de ciocolata. Asaza nucile pecan in tava, peste aluat, iar deasupra, toarna umplutura preparata la bain-marie. Baga tava la cuptor, 40-45 de minute, la 175 grade Celsius. Dupa ce se raceste, presara zahar pudra pe deasupra.

sursa: acasa
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

placinta ciocolata aluat placinta retete placinta
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1817 (s) | 34 queries | Mysql time :0.028540 (s)