News Flash:

Placinta cu nectarine si scortisoara

10 Septembrie 2012
1462 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

un pachet aluat congelat
14-16 nectarine/piersici medii
1/2 cana zahar
2 linguri zeama de lamaie
scortisoara
1 lingura lapte
nucsoara
6 linguri amidon de porumb
1 lingura zahar
sare

Mod de preparare:

Daca folositi piersici, acestea trebuie oparite si decojite. Fructele se taie felii foarte subtiri sau cuburi. Se pun intr-un bol, se stropesc cu zeama de lamaie si se amesteca cu zahar si mirodenii + sare+ amidon. Se unge o tava medie cu ulei, se aseaza jumatate din aluat, se pun fructele si apoi se acopera cu restul de aluat.
Fructele se pot acoperi complet cu aluat sau se poate face un grilaj deasupra lor. Aluatul se unge cu putin lapte si apoi se presara cateva granule de zahar pentru decor.
Se coace in cuptorul incins la foc mare circa 20 min, apoi se reduce focul si se mai coace inca 20-30 min. Placinta trebuie neaparat lasata sa se raceasca cel putin 3 ore la temperatura camerei, astfel o veti putea taia frumos fara sa va alunece fructele si fara sa se scurga acea zeama delicioasa.
Placinta cu nectarine recomandata de Craita.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

retete culinare mancare aluat congelat nectarine piersici zahar lapte
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1905 (s) | 34 queries | Mysql time :0.035623 (s)