News Flash:

Placinta cu mere – Tarta delicioasa cu mere, formata din rulouri moi si cremoase

28 August 2019
364 Vizualizari | 0 Comentarii

Pentru a pregati acest deliciu, aveti nevoie de urmatoarele ingrediente…

Ingrediente pentru aluat

  • 500 grame faina
  • 250 ml lapte
  • 7 grame drojdie uscata
  • 40 grame unt
  • 30 ml ulei de floarea soarelui
  • 70 grame zahar
  • putin sare
  • 1 ou

Ingrediente pentru umplutura

  • 5 mere medii / mari
  • 30 grame unt
  • 1 lingurita scortisoara
  • 1 ou (pentru a unge tarta)

Ingrediente pentru faramitura

  • 200 grame zahar
  • 120 grame unt
  • 150 grame faina

Mod de preparare:

Adaugati drojdia in faina si amestecati bine. Adaugati zaharul si putina sare in laptele cald. Se amesteca bine si se toarna laptele in faina. Se topeste untul si se amesteca bine totul. Adaugati treptat ulei de floarea-soarelui si framantati bine aluatul cu mainile, timp de 5-7 minute. Aluatul trebuie sa fie moale, neted, si sa nu se lipeasca de maini… Acoperiti aluatul cu o folie si lasati-l deoparte timp de 1-2 ore.

Inte timp, ne ocupam de umplutura… Curatati merele de coaja, inlaturati miezul din fiecare mar si taiati-le in cuburi. Topiti untul in tigaie, adaugati merele si lasati la inabusit timp de la 3 pana la 5 minute, pentru a le face moi si suculente… Adaugati apoi scortisoara, amestecati bine si lasati umplutura sa se raceasca complet.
Pentru un aluat pufos si aerat, aveti nevoie de faramitura…

Pentru a o pregati, amestecati cu o furculita zaharul si untul. In amestecul de zahar si unt, adaugati faina si framantati cu mainile, pana cand se formeaza o faramitura destul de mare. Puneti-o in frigider.

Puneti aluatul pe masa, impartiti-l in 8 parti egale si formati bile de aproximativ aceleasi dimensiuni. Acoperiti-le cu folie si lasati-le sa stea timp de 5-7 minute. Rulati fiecare bila intr-un cerc, cu un diametru putin mai mic decat un vasul de coacere, aproximativ 25-30 cm. Luati jumatate din faramitura si distribuiti-o in mod egal peste jumatatea fiecarui blat. Puneti tortilla in jumatate astfel incat faramitura sa se afle intre straturile de aluat. Apasati usor cu palma pentru „a lipi” aluatul. Lasati mici faramituri pentru a decora tarta si distribuiti restul pe suprafata blatului.

Pentru fiecare blat, pe ambele parti, puneti o parte din umplutura. Infasurati aluatul de la margini spre centru pentru a obtine 2 conuri. Ungeti tava in care coaceti cu unt si tapetati cu faina. Asezati toate conurile cu forma ascutita in centru. Acoperiti tava cu o folie alimentara si lasati-o deoparte timp de 30-40 de minute. Inainte de a coace, tapetati tarta cu un ou si adaugati pe deasupra restul de faramitura.

Coaceti placinta timp de 40-50 minute, in cuptorul preincalzit la 150 de grade. Verificati constant cu o scobitoare. Dupa e se raceste suficient, se poate pune pe o farfurie pentru servire.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2019 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1826 (s) | 34 queries | Mysql time :0.026583 (s)