News Flash:

Placinta cu mere si smantana

5 Noiembrie 2013
4635 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

Pentru aluat:
750 g faina
250 g unt
250 ml smantana
100 g zahar
2 oua si un galbenus
un plic praf de copt
coaja rasa de lamaie

Pentru umplutura:
1 1/2 kg mere
75 g gris
150-200 g zahar
o lingurita scortisoara macinata

Mod de preparare:

Intr-un castron se freaca grasimea moale cu zaharul, se adauga ouale si galbenusul, smantana, coaja rasa de lamiie si la urma faina amestecata cu praful de copt. Nu se framanta, se amesteca pana se incorporeaza toate. Aluatul se lasa la rece pana se pregateste umplutura. Merele se curata de coaja se rad prin razatoarea cu gauri mai mari si se amesteca imediat cu grisul si scortisoara. Jumatate din aluat se intinde in tava se presara cu o lingura de gris apoi se impart merele uniform pe foaie si se presara cu zaharul tos. Deasupra se asaza cealalta foaie, intinsa la fel. Se unge cu o pensula muiata in albusul ramas, dupa care se baga la cuptor si se coace timp de 40-50 minute.

sursa: sfatulparintilor
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

aluat smantana galbenus umplutura mere zahar scortisoara macinata
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1803 (s) | 23 queries | Mysql time :0.023708 (s)