News Flash:

Placinta cu mere si gutui

18 Octombrie 2013
3142 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

1 lingura faina
2 lingurite zahar
2 mere medii, curatate, indepartate semintele si taiate in felii subtiri
1 lingurita extract de vanilie
2 linguri brandy
60 ml apa rece
1 lingurita otet
4 gutui medii curatate si taiate in sferturi
1 lingurita sare
65 g unt rece taiat in cubulete
3 linguri zahar
270 g faina

Mod de preparare:

Incinge cuptorul la 200C/ gaz treapta 6. Aluatul: Amesteca faina cu zaharul si sarea. Adauga untul (mai pastreaza 1 lingurita) si amesteca cu un mixer sau cu mana pana cand se formeaza grauncioare de aluat asemanatoare cu orezul. Adauga apa rece si otetul si amesteca. Pune acest aluat pe o folie alimentara de plastic. Impacheteaza si aplatizeaza-l sub forma unui disc, apoi pune-l la frigider timp de 30 de minute.
Umplutura: Pregateste umplutura amestecand gutuile, brandy-ul, vanilia si merele intr-un bol, adaugand si o lingura de faina. Cand aluatul s-a racit intinde-l intr-o foaie cu diametrul de 30 de cm si aseaza-l intr-o tava de placinta. Pune umplutura peste el si impacheteaza marginile aluatului catre centrul tavii, astfel incat sa ia o placinta pe jumatate acoperita.

Presara 2 lingurite de zahar si unge cu lingurita ramasa de unt. Coace placinta timp de 30 de minute pana cand are o crusta aurie.

sursa: foodstory
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1678 (s) | 34 queries | Mysql time :0.026237 (s)