News Flash:

Placinta cu mere si budinca de vanilie este una nemaipomenit de buna – iata reteta

3 Septembrie 2018
1947 Vizualizari | 0 Comentarii
Newsletter
BZI Live Video Divertisment
Video Monden
Muzica Populara Curs valutar
EUR: 4.7612 RON (+0.0011)
USD: 4.2560 RON (-0.0195)
Horoscop
berbec
taur
gemeni
rac
leu
fecioara
balanta
scorpion
sagetator
capricorn
varsator
pesti

Placinta cu mere si budinca de vanilie este una nemaipomenit de buna – iata reteta! Pentru a pregati aceasta placinta, veti avea nevoie de…
Ingrediente pentru aluat: 500 g faina; 250 g margarina; un varf de cutit sare; 2 linguri zahar; un plic; praf de copt (10 g); 150 ml apa calduta.
Ingrediente pentru crema de vanilie: 2 plicuri budinca de vanilie, 500 ml lapte, 7 linguri de zahar.
Ingrediente pentru umplutura cu mere: un kilogram de mere; 2 linguri de gris; suc de la o lamaie; zahar pudra pentru decor.

Cum se prepara? Se amesteca faina cu praful de copt, se pune intr-un bol si se adauga peste margarina, taiata bucatele. Se framanta cu mana, spoi se adauga zaharul, sarea si apa calduta si se framanta, pana aluatul este usor elastic si se desprinde de pe maini . Se acopera bolul cu folie alimentara si se da la frigider pentru circa 10-15 minute.

Se imparte aluatul in trei parti egale. Se intind foile de aluat cu sucitorul pe o planseta de lucru infainata, marimea fiecarei foi fiind stablita in functie de marimea tavii. Prepararea cremei. Budinca de vanilie se prepara conform instructiunilor de pe ambalaj. Se amesteca praful de budinca cu zaharul si cu laptele, se pune la fiert si se amesteca pana se ingroasa crema. Se ia de pe foc si se lasa putin la racorit.

Merele se dau pe razatoare pe ochiurile mari, se storc de zeama, se amesteca cu cateva picaturi de lamaie si se calesc circa 2-3 minute. Cand prind o culoare usor aramie se adauga cele doua lingur de gris si se ia compozitia de pe foc.

Asamblarea prajiturii: Se tapeteaza cu hartie de copt o tava de 24x40cm. Foile de aluat se intind cu sucitorul dupa dimensiunile tavii. Se aseaza prima foaie pe fundul tavii peste hartia de copt. Se inteapa cu furculita din loc in loc. Peste foaie se intind in strat uniform merele. Peste mere se aseaza a doua foaie e aluat, si se toarna budinca de vanilie, se intinde uniform cu o spatula. Deasupra stratului de budinca se intinde cu grija a treia foaie de placinta.

Se inteapa cu o furculita din loc in loc sa nu se umfle aluatul. Se da tava la copt pentru circa 35-40 de minute, in cuptorul preancalzit la 180 grade Celsius. Dupa ce este coapta se lasa sa se raceasca complet, se pudreaza cu zahar vanilat si se poate portiona.

 

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2019 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1704 (s) | 23 queries | Mysql time :0.024743 (s)