News Flash:

Placinta cu mere, scortisoara si lamaie

20 Septembrie 2013
1386 Vizualizari | 0 Comentarii
Newsletter
BZI Live Video Divertisment
Video Monden
Muzica Populara Curs valutar
EUR: 4.6663 RON (0.0000)
USD: 4.0270 RON (0.0000)
Horoscop
berbec
taur
gemeni
rac
leu
fecioara
balanta
scorpion
sagetator
capricorn
varsator
pesti
Ingrediente:

Umplutura:

1 galbenus mare de ou
1 lingura de smantana
1.5 kg de mere asortate
2 linguri de suc de lamaie
30 g de zahar granulat
1 lingurita de scortisoara macinata
un varf de lingurita de nucsoara
un varf de lingurita de sare
1 lingura de unt nesarat

Crusta dubla:

225 g unt nesarat
375 g faina
1 lingurita sare
1 lingurita zahar

Mod de preparare:

Din ingredientele pentru crusta, prepara un aluat dens, in robotul de bucatarie, apoi da-l la frigider, timp de o ora. Imparte apoi aluatul in doua parti. Intinde bine una dintre bucati, pe o suprafata presarata cu faina, apoi asaza foaia obtinuta intr-o tava de placinta unsa cu unt. Baga tava la frigider, cam 30 de minute.

Amesteca bine smantana cu galbenusul de ou, intr-un bol, iar in altul, mai mare, amesteca merele rase, sucul de lamaie, zaharul, faina, scortisoara, nucsoara, sarea si apoi, pune-l in tava de placinta. Presara unt din loc in loc, peste mere.

Intinde si cealalta foaie de placinta si unge partea din interior cu amestecul de oua si smantana, inainte de a o pune in tava, peste mere. Apoi, asaz-o frumos in tava, aranjeaza-i marginile si bag-o la frigider, cam 15 minute.

Unge apoi placinta cu ce a ramas din amestecul de ou cu smantana, toarna zahar pe deasupra, infige o furculita, din loc in loc, pentru a permite aerului sa patrunda si bag-o la cuptor, la 425 de grade, timp de 25 de minute, apoi scade temperatura, la 350 de grade, pana se rumeneste.

sursa: acasa
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

1272 viz    0 com
2171 viz    0 com
1048 viz    0 com
1959 viz    0 com
1704 viz    0 com
1617 viz    0 com
1271 viz    0 com

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1672 (s) | 34 queries | Mysql time :0.025130 (s)