News Flash:

Placinta cu mere, portocala si brandy

5 Noiembrie 2013
1569 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

100 g unt taiat cubulete
130 g zahar brun
3/4 lingurita scortisoara
1/2 lingurita nucsoara
800-900 g mere (Granny Smith) curatate si feliate
1 lingurita coaja de portocala
100 g +6 linguri faina
240 g zahar
200 g merisoare proaspete sau congelate
40 g stafide
60 ml brandy

Mod de preparare:

Pune de la inceput stafidele la inmuiat in brandy. Pregateste un aluat de placinta. Incinge cuptorul la 180C. Alege merisoarele si opreste-le doar pe cele ferme si frumoase. Spala-le si scurge-le. Amesteca intr-un bol240g zahar cu 6 linguri faina, coaja de portocala, scortisoara, nucsoara si un praf de sare. Pune in acest amesstec stafidele scurse, merisoarele si feliile de mere. Amesteca sa le acoperi.

Intide aluatul de placinta intr-o tava cu pereti detasabili. Stropeste-i baza cu brandy-ul ramas de la stafide si pune amestecul de mmere, merisoare, stafide si zahar.

Intr-un alt bol amesteca 100g faina cu zaharul brun si adauga cubuletele de unt. Framanta cu degetele pana obtii un amestec cu aspect granulos. Presara-l peste mere.

Aseaza tava cu placinta intr-o tava mai mare si pune-o la copt in partea de jos a cuptorului, timp de 55-60 de minute. Scoate-o si lasa-o la racit cel putin 2 ore si jumatate inainte sa o tai.

sursa: foodstory
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

3463 viz    0 com
3156 viz    0 com
6481 viz    0 com
1290 viz    0 com
1412 viz    0 com

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1734 (s) | 23 queries | Mysql time :0.023997 (s)