News Flash:

Placinta cu mere - Cum sa o faci ca sa-ti iasa dumnezeiesc de buna

20 Octombrie 2016
29006 Vizualizari | 0 Comentarii
Newsletter
BZI Live Video Divertisment
Video Monden
Muzica Populara Curs valutar
EUR: 4.6686 RON (0.0000)
USD: 4.0026 RON (0.0000)
Horoscop
berbec
taur
gemeni
rac
leu
fecioara
balanta
scorpion
sagetator
capricorn
varsator
pesti
Ingrediente:

650 gr faina
3 oua mai mari
cca 300 gr unt
6-7 linguri de zahar (de 3 ai nevoie pentru foaie)
6-7 linguri smantana / lapte / bors / iaurt
2 esente de vanilie
1 plic zahar vanilinat
cam 9-10 mere de marime medie (nu chiar acre)

Mod de preparare:

1. Cerne faina, apoi amestec-o cu 3 linguri de zahar.
2. Adauga untul, taiat in cubulete mici, si framanta bine.
3. Incorporeaza apoi sarea, zaharul vanilinat, galbenusurile si laptele (sau borsul, smantana). Omogenizeaza. Framanta putin aluatul, dupa care baga-l in frigider cat timp te ocupi de umplutura.

Umplutura:
4. Curata merele si da-le pe razatoare.
5. Bate spuma albusurile cu sarea.
6. Adauga a doua esenta de vanilie si zaharul. Omogenizeaza.
7. Pune albusurile peste mere si presara si scortisoara.
8. Dupa ce ai omogenizat, pune merele intr-un vas si lasa-le la foc potrivit, sa se caleasca putin. Sunt suficiente cateva minute.

"Asamblare":
9. Unge cu putin ulei o tava cu dimensiuni clasice, apoi presara faina in ea cat mai uniform.
10. Imparte aluatul in doua si trece cu sucitorul peste fiecare. Trebuie sa obtii foi cu dimensiune potrivita.
11. Pune o foaie in tava, acoper-o cu umplutura (distribuita, bineinteles, pe toata suprafata), apoi urmeaza a doua foaie.
Este posibil ca foile sa se rupa din loc in loc, dar nu e nici o problema.
12. Baga tava in cuptorul incins la 160 de grade Celsius, pentru circa 35-45 de minute.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

placinta mere placinta fructe aluat placinta
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1571 (s) | 23 queries | Mysql time :0.017810 (s)