News Flash:

Placinta cu mere crude

18 August 2014
3051 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

Pentru crusta:
1/4 ceasca cu apa
3/4 cani cu nuci pecan inmuiate in apa
3/4 cana cu nuci inmuiate in apa
1/2 cana cu migdale inmuiate in apa (optional)
8 curmale fara samburi inmuiate in apa
1 lingurita cu condiment de placinta cu mere
1 si 1/2 cesti cu fulgi de ovaz

Pentru umplutura:
6 mere decojite date pe razatoare
2-3 banane bine coapte, taiate felii
1 lingura cu sirop de artar
1/2 cana cu stafide (optional)
4-5 linguri cu suc de lamaie (optional)
6 curmale fara samburi, tocate

Pentru garnisit:
stafide
nuci
capsuni

Mod de preparare:

Inmuiati toate nucile, curmalele si stafidele timp de 20-30 de minute in apa calduta. Intr-un blender amestecati fulgii de ovaz si condimentele pentru placinta (scortisoara, cuisoare, nucsoara) pana obtineti o pasta. Optional amestecati cu 1/2 cana cu migdale. Separat, tot in blender, amestecati apa, curmalele, stafidele si nucile. Adaugati amestecul facut mai devreme din ovaz. Aluatul trebuie sa fie destul de uscat, daca nu este, mai adaugati ovaz. Turnati aluatul in forma de placinta pe fundul si pe marginile acesteia. Taiati doua banane in patru bucati rotunde. Puneti fiecare felie, una langa alta, pe fundul formei. Amestecati in blender banana ramasa, siropul de artar si o cana cu mere rase pana devine cremos.
Adaugati amestecul la restul de doua cani cu mere rase. Optional adaugati 1/2 cana cu stafide si/ sau sucul de lamaie. La final se incorporeaza si curmalele tocate. Puneti amestecul obtinut in forma de placinta, peste bananele taiate. Garnisiti cu nuci, stafide sau capsuni feliate. Lasati la rece pentru cateva ore si serviti.

sursa: taifasuri
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

retete placinta placinta mere placinta aragaz retete incepatori
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1593 (s) | 23 queries | Mysql time :0.022188 (s)