News Flash:

Placinta cu mere, beaza si scortisoara

25 Septembrie 2013
4541 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

1 kg mere
7 oua
500 g zahar
300 g faina
7 linguri ulei
1/2 lingurita bicarbonat stins in otet
1 pliculet zahar vanilat
scortisoara

Mod de preparare:


Se freaca galbenusurile cu 200 g zahar, se adauga 9 linguri apa rece amestecand mereu, uleiul, bicarbonatul stins in otet, jumatate din albusuri batute spuma cu 300 g zahar si faina. Se toarna compozitia in tava unsa si tapetata si se da la cuptor la foc iute si se coace pe jumatate.
Merele se rad si se calesc cu putina scortisoara fara zahar. Cand s-a copt pe jumatate se scoate se pun merele racite, apoi albusurile ramase si se mai da la cuptor la foc mic pana prinde bezeaua putina crusta.
Se serveste rece.

sursa: sfatulparintilor
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1673 (s) | 23 queries | Mysql time :0.025712 (s)