News Flash:

Placinta cu mascarpone

31 Mai 2012
2424 Vizualizari | 0 Comentarii
Placinta cu mascarpone
Ingrediente:

5-600 g faina (Dobrogeana, Grania)
1,2 kg branza mascarpone
1 ½ pachet Unirea
1 pachet praf de copt nestins
2 cesti zahar farin
6 oua
1 baton vanilie sau esenta de vanilie
1 praf sare

Mod de preparare:

Se freaca galbenusurile cu praful de sare. Margarina (la temperatura camerei) se amesteca (cu mana) cu galbenusurile. Se adauga 1 ceasca zahar farin si ¼ din cantitatea de faina. Se framanta 10-15 min (sus-jos-dreapta-stanga). Se pune aluatul intr-o folie si se da la frigider 30 min. Se scoate, se adauga faina in praf, se framanta 10-15 min, apoi se da iar la frigider 30 min. Aceasta operatiune se repeta de 3 ori, adaugandu-se si praful de copt. La final aluatul trebuie sa fie semi-moale.
Se bat albusurile spuma cu sare + o ceasca zahar farin. Se pregateste vanilia – batonul se amesteca cu garonne sau coniac. Se mixeaza mascarpone si branza de vaci, separat. Se amesteca branzeturile facute crema, cu albusurile si vanilia.
Se tapeteaza o tava inalta, se pune aluatul cu sucitorul, iar deasupra branza. Se da la cuptor 40 min, la foc potrivit. Cand este aproape gata, se pudreaza cu zahar farin.
Placinta cu mascarpone pregatita de Simona.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

faina branza mascarpone unirea zahar farin oua vanilie sare folie coniac
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

2137 viz    0 com
3395 viz    0 com
2528 viz    0 com
2294 viz    0 com
7543 viz    0 com
1095 viz    0 com
2214 viz    0 com
2681 viz    0 com

Mica publicitate

© 2019 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1630 (s) | 34 queries | Mysql time :0.034344 (s)