News Flash:

Placinta cu legume de toamna

11 Septembrie 2014
2680 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

3 foi aluat de foietaj congelat
350 g dovlecei curatati de coaja si seminte, taiati cubulete
3 oua
250 g parmezan
500 g spanac congelat
750 g cani branza ricotta
1 lingurita frunze de salvie tocate marunt
1 lingurita apa
2 linguri ulei de masline
1 ceapa mica, tocata marunt
2 catei de usturoi
¼ lingurita scortisoara

Mod de preparare:

Preincalzeste cuptorul la 200 grade C. Intr-o tava unsa cu ulei, adauga dovleceii si coace-i timp de 15 minute. Intre timp, adauga in robotul de bucatarie doua oua, branzeturile si salvia si amesteca totul bine. Asezoneaza cu sare si piper dupa gust. Intr-un alt bol, amesteca bine 1 ou impreuna cu o lingurita de apa.

Intr-o tigaie incapatoare, adauga uleiul si caleste, la foc mic, ceapa pana incepe sa se rumeneasca. Adauga apoi spanacul, usturoiul si nucsoara. Lasa totul sa dea in clocot timp de doua minute. Asezoneaza apoi cu sare si piper dupa gust.

Unge cu unt o forma de copt rotunda. Adauga in tava o bucata aluat de foitaj. Lasa marginile acesteia sa acopere marginile vasului, si unge aluatul cu mixul de ou si apa. Adauga jumatate din cantitatea de dovlecei, apoi jumatate din cantitatea de branza iar la final adauga jumatate din cantitatea de spanac. Adauga a doua foaie de aluat si repeta procedeul de mai sus, iar la final adauga ultima foaie de aluat. Taie marginile acesteia si unge totul cu mixul de ou. Din aluatul ramas poti realiza decoratiuni in forma de frunze.

Adauga tava la cuptor si coace timp de 40-45 minute la 200 grade C. Lasa placinta sa se raceasca timp de 30-40 minute inainte de a o taia. Se serveste calduta sau la temperatura camerei, alaturi de o lingura de iaurt.

sursa: acasa
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

placinte placinta toamna retete culinar placinta rustica
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1679 (s) | 34 queries | Mysql time :0.022939 (s)