News Flash:

Placinta cu kiwi, lime si frisca

16 Decembrie 2013
1210 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

150 g de zahar
50 g faina
putina sare
350 ml de lapte
60 g unt la temperatura camerei
3 oua
doua lingurite coaja de lime, rasa
50 ml suc de lime
200 g de iaurt de lamaie
putin colorant alimentar
aluat pentru placinta
120 g frisca batuta
4 kiwi, decojite
doua lime, feliate

Mod de preparare:

Intr-un vas incapator, amesteca zaharul, faina si sarea, apoi adauga laptele. Pune pe foc si continua sa amesteci pana ce da in clocot. Redu flacara si lasa pe foc inca doua minute. Indeparteaza oala de pe foc, adauga untul, coaja de lime, sucul si iaurtul. Presara putin colorant alimentar si lasa sa se raceasca.

Intr-o tava de copt pune jumatate din aluat intinzandu-l bine. Da-l la cuptor timp de 10-12 minute. Din cealalta jumatate de aluat decupeaza doua cercuri cu diametrul de 15-20 cm. Dupa ce ai dat si aceste cercuri la cuptor timp de 10 minute, lasa-le sa se raceasca.

Unge aluatul cu umplutura gata facuta si acopera-l cu primul cerc. Repeta operatiunea cu umplutura si apoi acopera-l cu cel de-al doilea cerc. Si aici este nevoie de umplutura. La final, orneaza cu frisca si cu felii de lime si de kiwi.
Placinta cu lime si kiwi se serveste rece, alaturi de un pahar din suc proaspat de portocale.

sursa: acasa
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1702 (s) | 23 queries | Mysql time :0.018360 (s)