News Flash:

Placinta cu iaurt si branza

16 Iunie 2016
7964 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

500 gr foi de placinta (din acelea subtiri)
4 oua
300 ml iaurt
100 ml ulei
10 gr praf de copt
1 lingura cu varf faina
1 lingurita de sare
300 gr branza telemea sau feta
optional seminte de susan pentru pus deasupra

Mod de preparare:

Lasam foile sa se dezghete la temperatura camerei si intre timp preparam umplutura. Un ou il amestecam cu branza data pe razatoarea mare, 3 albusuri le batem spuma apoi adaugam galbenusurile unul cate unul. Adaugam treptat uleiul, iaurtul si faina amestecata cu praful de copt si mixam usor la viteza mica pana se omogenizeaza.

Ungem cu putin ulei o tava de dimensiunea 25×30, recomand un pic mai mare pentru ca la mine foile au fost mai mari si a trebuit sa le indoi, dar m-am descurcat. Asezam o foaie si apoi punem 3 linguri de umplutura, apoi repetam si dupa 5 foi punem jumatate din amestecul de branza. Din nou foaie, 3 linguri umplutura si la 5 foi amestecul de branza. Apoi continuam pana se termina foile. Eu am avut un pachet de foi de 400g, daca folositi de 500g puteti imparti branza in 3 parti.
Cand am pus ultima foaie in amestecul ramas se mai adauga 3 linguri de ulei, turnam totul deasupra apoi presaram seminte de susan.
Coacem la 180 grade Celsius, timp de 30 minute.
Lasam sa se raceasca 15 minute apoi taiem bucati si servim.

Reteta de placinta cu iaurt si branza ne este recomandata de Amalia.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

placinta branza placinta iaurt aluat placinte
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

16751 viz    0 com
16632 viz    0 com
423548 viz    0 com
3905 viz    0 com
2614 viz    0 com
2229 viz    0 com
2587 viz    1 com

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1718 (s) | 34 queries | Mysql time :0.025995 (s)