News Flash:

Placinta cu gem si gutui

15 Ianuarie 2014
1685 Vizualizari | 0 Comentarii
Newsletter
BZI Live Video Divertisment
Video Monden
Muzica Populara Curs valutar
EUR: 4.6605 RON (+0.0077)
USD: 4.1120 RON (+0.0247)
Horoscop
berbec
taur
gemeni
rac
leu
fecioara
balanta
scorpion
sagetator
capricorn
varsator
pesti
Ingrediente:

Pentru coca:
2 cani de faina
un plic de praf de copt
150 g margarina
4 linguri de zahar
un plic de zahar vanilat
2 linguri de smantana
2 oua.
1 borcan cu gem acrisor, de caise sau piersici
ulei sau margarina, faina pentru uns tava

Pentru umplutura:
9 gutui
4 linguri de zahar
2 plicuri de zahar vanilat
2-3 linguri de gris

Mod de preparare:

Aluat:
Se pun toate ingredientele intr-un vas, se framanta bine aluatul. Se pune in frigider la rece pana se pregateste umplutura.

Umplutura:
Gutuile se curata si se taie cubulete, se pun la fiert cu apa, 4 linguri de zahar si un plic de zahar vanilat. Cand sunt fierte, se scurg de sirop si se zdrobesc, pana se obtine un piure, nu foarte fin. Din aluatul obtinut se fac doua foi, una se intinde in tava unsa cu ulei si tapetata cu faina. Peste aceasta foaie se pun 2-3 linguri de gris, apoi se pun gutuile zdrobite, si se mai presara un pliculet de zahar vanilat. Apoi se pune deasupra si cea de-a doua foaie care ulterior se inteapa cu o furculita. Se coace la foc mare cam 20 min, apoi la mic inca 40 min. Se poate servi pudrata cu zahar praf sau frisca.

sursa: sfatulparintilor
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

retete bzi culinar bzi
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1998 (s) | 34 queries | Mysql time :0.034135 (s)