News Flash:

Placinta cu dovleac si scortisoara

19 Septembrie 2013
2413 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

800 g faina
1 ou
2 cesti cu lapte caldut
50 g unt
1 cub de drojdie
3 linguri zahar
3 linguri ulei
1 varf cutit de sare

Pentru umplutura:
4 felii de dovleac
8 linguri ulei
4 lingurite scortisoara
250 g zahar
200 g nuci tocate

Mod de preparare:

Prima data calesti dovleacul: intr-o cratita pui zaharul, uleiul si dovleacul ras (se taie bucati potrivite si se rade pe razatoare, fara a se curata de coaja (radem pana la coaja!) Lasam sa se raceasca compozitia.
Facem aluatul; din ingredientele de mai sus se face un aluat cu o consistenta elastica, omogena, care se lasa la odihnit cam 15 min. Se imparte aluatul in 4 bucati egale si se intinde in foaie subtire, se unge cu putin ulei si intindem umplutura. Presaram apoi fin scortisoara proaspat macinata (daca dorim putem pune si cateva nuci tocate fin!)

Dupa ce am intins umplutura pe foaie se ruleaza si se asaza in tava tapetata cu hartie de copt, ungem cu ou sau ulei si presaram zahar tos. Se coace la foc potrivit. Cand e gata, mai ungem odata si lasam la cuptor inca 5 minute.

sursa: sfatulparintilor
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

2252 viz    0 com
1106 viz    0 com
1986 viz    0 com
1747 viz    0 com
1667 viz    0 com
1309 viz    0 com
1828 viz    0 com

Mica publicitate

© 2019 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1705 (s) | 34 queries | Mysql time :0.029741 (s)