News Flash:

Placinta cu dovleac placintar

31 Octombrie 2016
890 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

Pentru foi:
200 gr unt
100 gr zahar pudra
sare
1 ou
1 plic praf de copt
400 gr faina

Pentru umplutura:
1 kg + 70 gr dovleac placintar dat pe razatoare
350 gr zahar
1 esenta de vanilie

Mod de preparare:

Foi:
1. Se mixeaza untul cu sarea si zaharul.
2. Se adauga oul, praful de copt si faina. Se framanta, apoi se baga in frigider pentru 30 de minute.

Umplutura:
3. Se amesteca dovleacul cu zaharul si se pun pe foc mic, pana se inmoaie. Se lasa sa se raceasca apoi si se adauga esenta de vanilie.
4. Tava se tapeteaza cu hartie de copt si se imparte aluatul in 2 parti egale.
5. Se pune o foaie in tava, apoi umplutura si se acopera cu a doua foaie.
6. Se coace timp de 45 de minute, la 180 de grade Celsius.
Se lasa sa se raceasca si se pudreaza cu zahar pudra.

Reteta trimisa de Andreea Deea.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

placinta dovleac aluat placinta placinta toamna
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1584 (s) | 34 queries | Mysql time :0.021821 (s)