News Flash:

Placinta cu dovleac

30 Octombrie 2012
1655 Vizualizari | 0 Comentarii
Newsletter
BZI Live Video Divertisment
Video Monden
Muzica Populara Curs valutar
EUR: 4.7612 RON (0.0000)
USD: 4.2560 RON (0.0000)
Horoscop
berbec
taur
gemeni
rac
leu
fecioara
balanta
scorpion
sagetator
capricorn
varsator
pesti
Ingrediente:

foi din comert

Pentru umplutura:

1 kg dovleac, curatat de coaja si seminte si apoi cantarit
100 g unt
vanilie
50 – 100 g zahar

Mod de preparare:

Dovleacul se rade prin razatoarea cu gauri mari, intr-o cratita de 2 1/2 l, apoi se adauga zaharul si untul si se lasa acoperit la foc mic (pe un disc de metal), amestecind din cand in cand. Cratita se poate introduce in cuptor, acoperita, amestecand si aici, din cand in cand, ca dovleacul sa nu se prinda de cratita. Nu trebuie sa se terciuiasca, ci numai sa se moaie. Va fi gata in 30-40 minute (si zeama va scadea). Apa nu se pune deloc. Cind se ia de pe foc, se amesteca cu zaharul vanilat (un plic). Dupa ce s-a tinut la rece, se intinde umplutura uniform pe o foaie coapta, se niveleaza cu cutitul (grosimea de 2-3 cm) si apoi se acopera cu foaia a doua. Se pudreaza cu zahar si se taie in patrate.

sursa: sfatulparintilor
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

retete dulci retete desert retete culinare umplutura dovleac unt zahar
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

2378 viz    0 com
9133 viz    1 com
3445 viz    0 com
6956 viz    0 com
3231 viz    0 com
3848 viz    0 com
2650 viz    0 com
2991 viz    0 com

Mica publicitate

© 2019 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.2632 (s) | 23 queries | Mysql time :0.027261 (s)