News Flash:

Placinta cu cartofi si cascaval

26 Septembrie 2013
3264 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

3 fire de praz
foietaj de placinta (1 foaie groasa, nu dintre cele subtiri)
4-5 cartofi
150 g cascaval
rozmarin
1 ou
ulei de masline sau unt, dupa preferinta

Mod de preparare:

Se taie partea alba de la praz in bucatele mici si se caleste cu ulei si apa. Se presara putin rozmarin si se tine pe foc circa 10-15min. Cartofii se curata de coaja, se taie rondele si se fierb in apa cu sare. Nu trebuie sa fie complet fierti. Se scurg de apa si se amesteca cu prazul.Cascavalul se taie cubulete. Se pregateste foaia de placinta, se unge cu ulei de masline si se imparte in 2. Prima foaie se asaza in tava, peste ea se adauga cascavalul si compozitia de praz cu cartofi. Se repartizeaza uniform pe suprafata foii.Cea de-a doua foaie se pune deasupra se lipesc marginile, se unge cu oul batut in prealabil si se da la cuptorul incins pentru 30-35 de minute. Este gata cand foaia e frumos rumenita. Este delicioasa, iar daca doriti se pot adauga si feliute subtiri de sunca in interiorul placintei.

sursa: sfatulparintilor
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1554 (s) | 23 queries | Mysql time :0.015105 (s)