News Flash:

Placinta cu cartofi

14 Iunie 2011
1209 Vizualizari | 0 Comentarii
Placinta cu cartofi
Ingrediente: 1 cratita de 5 l cu cartofi 7-8 cepe mari ulei sare piper 1 lingurita de boia pasta de ardei iute cimbru uscat Pentru aluat: 1 kg de faina 80 g de drojdie proaspata 1 lingura de zahar 4 linguri de ulei 1-2 linguri de sare 600 ml de apa calduta Mod de preparare: Se fierb cartofii (spalati) în apa clocotita cu sare, nu chiar de tot (cam 20 de minute, de cand clocoteste apa). Se scurge apa si se lasa sa se raceasca. Ceapa se taie marunt si se caleste in ulei mai mult. Se lasa pe foc mediu sa se moaie bine. Se adauga sare, piper, boia, pasta de ardei iute. Cartofii curatati se dau pe razatoarea mai mare. Nu conteaza daca se mai sfarama din ei. Se amesteca ceapa si cartofii si se potriveste de sare, piper, cimbru. Se face un aluat ca de pizza din toate ingredientele si se lasa cam 30 de minute la dospit. Se ung 2 tavi cu ulei. Aluatul se imparte in 4 si se fac 4 foi. Se intind pe planseta presarata cu faina. Se pune foaia în tava. Aluatul se inteapa inainte cu furculita. Se imparte umplutura (rece) în doua si se pune peste aluat. Deasupra se asaza a doua foaie de aluat si se inteapa cu furculita. Se unge cu ou batut deasupra. Se coace in cuptor preincalzit cam 1 h, depinde de cuptor. Cand sunt bine rumenite se scot, se taie si se servesc fierbinti sau reci. sursa articol: http://retete-online.net sursa fotografie: http://delly.garbo.ro
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

cartofi retete vegetariene nuca zahar patrunjel tocat ceapa
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

1816 viz    0 com
1175 viz    0 com
1227 viz    0 com
1897 viz    0 com
1148 viz    0 com
2765 viz    0 com
1101 viz    0 com
1076 viz    0 com

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1666 (s) | 23 queries | Mysql time :0.013469 (s)