News Flash:

Placinta cu carne si piure

23 August 2013
1378 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

Pentru umplutura:
o ceapa
un morcov
o lingura de ulei
500 g carne tocata de vitel
2 linguri faina
2 linguri pasta de tomate
1 cana de mazare
1 cana de boabe de porumb
1 lingurita de cimbru
1 frunza de dafin intreaga
1 cana de supa de vita

Pentru piure:
3-4 cartofi mari
1 lingura de unt
sare
piper

Mod de preparare:


Curatati si taiati fin morcovul si ceapa. Incalziti uleiul intr-o tigaie larga si suficient de adanca, puneti ceapa si caliti-o pana devine transparenta. Adaugati carnea de vita tocata si prajiti amestecand usor cu o lingura de lemn pentru ca bucatelele de carne sa nu se lipeasca intre ele. Cand carnea capata o culoare maronie, adaugati faina si mai lasati pe foc un minut. Apoi adaugati pasta de tomate, morcovul tocat, mazarea, porumbul si cimbrul. Amestecati bine. Treptat adaugati supa de carne si aduceti la fierbere. Dati focul mic si acoperiti, lasand totul la inabusit timp de 10-15 minute. Adaugati sare si piper dupa gust. Amestecul trebuie sa fie bine legat. Scoateti frunza de dafin si indepartati de pe foc.

Cartofii curatati si taiati cubulete se pun intr-o oala si se acopera cu apa rece. Se adauga un praf de sare si se fierb pana se inmoaie. Se scurg de apa si se paseaza cu o lingura de unt pana se obtine un piure. Daca e nevoie, se poate adauga un pic de lapte. Se sareaza dupa gust.

Preincalziti cuptorul la 190°C. Intr-un vas termorezistent, intindeti amestecul de carne si deasupra piureul. Optional, presarati branza rasa deasupra. Coaceti timp de 15-20 de minute sau pana piureul se rumeneste si capata o culoare aurie.

sursa: sfatulparintilor
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

morcov mazare cimbru unt piper tigaie larga vas termorezistent
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1675 (s) | 23 queries | Mysql time :0.018129 (s)