News Flash:

Placinta cu carne de pui si mozzarella

13 Ianuarie 2014
2634 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

Pentru aluat:
1 galbenus
1 praf de sare
1 plic drojdie uscata
300 ml lapte
9 linguri ulei
1 lingurita zahar
faina cat cuprinde ~350 gr

Pentru umplutura:
1 piept de pui
1 ardei capia rosu
1/2 praz
2-3 fire ceapa verde
10-15 ciuperci proaspete
150 gr mozzarella
3 rosii cherry
1 legatura patrunjel proaspat
1 ou
sare
piper
ghimbir
seminte de in si susan

Mod de preparare:

Aluat:
Intr-un bol punem faina. Intr un castronel se amesteca drojdia cu 1 lingura de faina, 3 linguri de lapte caldut si zaharul.Amestecam pana se face ca o pasta.Aceasta pasta o punem in bolul cu faina,(in mijloc)acoperim cu prosop si lasam la crescut timp de 15-20 minute la loc cald.
Dupa cele 20 minute adaugam galbenusul de ou, uleiul, sarea, laptele caldut, pentru a forma un aluat moale si elastic,dar nelipicios.Se mai lasa acest aluat,acoperit, 10-15 minute la loc cald.

Foaia se intinde cu rasucitorul si trebuie sa aiba 2 cm grosime.Cu ajutorul rasucitorului o asezam intr o tava (de preferat cu peretii detasabili) unsa cu unt. Foaia o ridicam cat sa acoperim si jumatate din peretii tavii. Opriti putin aluat pentru decor.

Umplutura:
Spalam pieptul de pui,apoi il taiem cubulete. Dupa ce spalam foarte bine toate legumele,taiem prazul,ceapa verde si ardeiul capia rondele si ciupercile in doua(ale mele au fost de marime medie,daca s foarte mari,le taiem in patru).Le condimentam dupa gust cu sare,piper si ghimbir,apoi le punem in uleiul de masline incins si le calim 5 minute.Punem si cubuletele de piept de pui si mai lasam pana ce carnea isi schimba culoarea si scade apa lasata de ciuperci (~7-8 minute). Tragem dupa foc, lasam sa se raceasca putin, apoi adaugam mozzarrela si patrunjel proaspat tocat.

Aceasta compozitie o punem peste aluat, apoi tragem marginea aluatului peste compozitie(vezi in imaginea de mai jos).Facem un grilaj din aluat,dupa gustul fiecaruia. Decoram cu felii de rosii cherry.
Batem un ou cu care ungem aluatul,iar restul il turnam peste compozitie uniform.Presaram cateva seminte de in si susan. Dam la cuptorul preincalzit la foc potrivit timp de 40 minute.
Se poate servi calda sau rece.

sursa: sfatulparintilor
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1447 (s) | 23 queries | Mysql time :0.013298 (s)