News Flash:

Placinta cu caise si nucsoara

8 Noiembrie 2013
1406 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

1 cana si jumatate de faina
1/4 lingurita de sare
3/4 ceasca de unt rece
2/3 ceasca de zahar tos
3 linguri de amidon de porumb
3/4 lingurita de scortisoara
1/8 lingurita de nucsoara
1/8 lingurita de ienibahar
700 g caise coapte fara samburi

Mod de preparare:

Combina faina cu sarea intr-un castron mediu. Taie untul si paseaza-l pana cand devine pasta si adauga-l peste faina, impreuna cu 1 lingura de apa rece. Amesteca bine compozitia pana cand se omogenizeaza. Mai adauga inca 4-5 linguri de apa si framanta aluatul pana cand devine usor elastic. Lasa-l apoi deoparte sa creasca si intinde-l pe un blat de lucru, presarat cu faina.

Dupa ce l-ai intins, da-l la rece pentru 15 minute. Combina 2/3 din ceasca de zahar tos cu amidon si condimentele, apoi intinde aceasta compozitie pe intreaga suprafata a aluatului, impreuna cu caisele si da placinta la cuptor pentru 40 de minute.
Serveste placinta aromata cu caise la temperatura camerei, alaturi de un pahar cu suc de portocale, delicios si energizant.

sursa: acasa
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1827 (s) | 34 queries | Mysql time :0.034887 (s)