News Flash:

Placinta cu branza si spanac

25 Octombrie 2013
1442 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

8 foi de placinta
2 catei de usturoi
o ceapa medie
1 kilogram de spanac (proaspat, la cutie sau congelat)
o legatura de patrunjel
2 oua
1 cana branza rasa
1 cana branza dulce
100 ml ulei
sare
piper

Mod de preparare:

Se toaca ustoroiul si ceapa si se pun la calit pana devin aurii. Spanacul si patrunjelul tocat se pun la fiert la foc mic pentru cateva minute, amestecand continuu, dupa care se lasa la racit. Intr-un vas cu peretii inalti se bat bine ouale, apoi se adauga branza dulce, telemeaua, amestecul de spanac si patrunjel fiert, si se condimenteaza dupa gust cu sare si piper. Compozitia obtinuta se imparte in doua cantitati egale. Tava pentru copt se unge cu putin ulei si se adauga primele doua foi de placinta, pe care le ungem, de asemenea, cu ulei. Peste acestea se adauga jumatate din amestecul de spanac si se acopera cu alte doua foi, pe care le ungem cu ulei. Se repeta operatinea pentru cealalta jumatate de compozitie ramasa care se acopera la sfarsit cu celelalte foi ramase, unse fiecare in parte cu ulei. Pe deasupra se poate presara putina branza rasa sau cascaval. Se introduce tava la cuptorul preincalzit pentru aproximativ 50 de minute, dupa care se scoate si placinta poate fi servita.

sursa: sfatulparintilor
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

retete placinta
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

1349 viz    0 com
2461 viz    0 com
1818 viz    0 com
975 viz    0 com
1646 viz    0 com
2026 viz    0 com
1916 viz    0 com

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1687 (s) | 23 queries | Mysql time :0.016874 (s)