News Flash:

Placinta cu branza si rosii - De cand am facut-o, imi vine sa o repet in fiecare seara, asa buna iese

27 Februarie 2018
11712 Vizualizari | 0 Comentarii

Ingrediente:

  • 1 foaie de placinta
  • 3 rosii mari
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 ceapa taiata cubulete
  • 1 catel de usturoi pisat
  • 150 g mozzarella
  • 160 ml maioneza
  • 180 g branza feta
  • 1 mana de busuoic proaspat taiat julien
  • sare si piper

Mod de preparare:

Daca tot unul din meniurile de baza ale romanilor in perioada verii este combinatia clasica de rosii cu branza… de ce sa nu o transformam un pic? Atat de bine se combina aromele acestei placinte! Atat de usor este de facut! Atat de mult iti va placea!
Preincalzeste cuptorul. Taie rosiile in rondele subtiri, pune-le intr-o sita, presara sare peste ele si lasa-le asa. Fa aluatul de placinta dupa reteta extrem de simpla de aici si da-l la frigider 30 de minute.
Incinge uleiul intr-o tigaie, adauga ceapa si soteaz-o pana devine sticloasa. adauga usturoiul, amesteca si soteaza inca 30 de secunde. asezoneaza si da de pe foc sa se raceasca. Usuca rosiile cu niste servetele de hartie.  Combina maioneza cu jumatate din cantitatea de mozzarella.
Scoate aluatul din frigider, pune-l intr-o tava de placinta. Acopera fundul tavii cu restul de mozzarella. Deasupra pune ceapa calita. Apoi un strat de rosii. Asezoneaza cu sare si piper. Pune jumatate din cantitatea de feta peste rosii. Acopera cu jumatate din cantitatea de busuioc.
Inca un strat de rosii, sare si piper, feta si busuioc (in aceasta ordine). Acopera busuiocul cu un strat final de rosii, asezoneaza cu sare si piper. Intinde combinatia de maioneza cu mozzarella deasupra placintei.
Da la cuptor pentru 25 de minute sau pana cand vezi ca e rumena deasupra. Lasa la racit 10 minute inainte sa o tai si sa servesti.

sursa: unica

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

usturoi mozzarella branza feta busuoic
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2019 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1544 (s) | 34 queries | Mysql time :0.026028 (s)