News Flash:

Placinta cu branza sarata

5 Septembrie 2013
2961 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

500 g faina
300 ml lapte caldut
1 pliculet drojdie
1/2 lingurita sare
200 g branza sarata
150 gr branza de vaci grasa
100 g unt
susan
1 galbenus

Mod de preparare:

Umplutura:
Amestecam branza sarata, pe care o faramitam cu ajutorul furculitei, cu branza de vaci.

Foi:
Intr-un bol punem faina cu sarea si facem in mijloc o mica adancitura. Intr un castronel se amesteca drojdia cu 1 lingura de faina si 3-4 linguri de lapte caldut.Amestecam pana se face ca o pasta.Punem aceasta compozitie in bolul cu faina, acoperim si lasam 10 minute la loc cald. Adaugam apoi laptele caldut si framantam pentru a forma un aluat moale si elastic,dar nelipicios.Se imparte aluatul in 4 parti. Intindem fiecare foaie cat putem de subtire, presarand faina. Ungem prima foaia cu untul pe care l-am topit la microunde (30 sec), apoi punem a doua foaie si o ungem cu unt. Punem jumatate din umplutura si rulam. Asa procedam si cu restul de doua foi. Dupa ce le am rulat le ungem cu galbenus de ou si presaram susan. Se asaza intr o tava in care am pus hartie de copt. Se dau la cuptorul preincalzit la 180 grade, timp de 50 min la foc potrivit.

sursa: sfatulparintilor
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

lapte caldut sare branza sarata galbenus umplutura foi castronel
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

2910 viz    0 com
1560 viz    0 com
2133 viz    0 com
1659 viz    0 com
1894 viz    0 com
1378 viz    0 com

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1814 (s) | 37 queries | Mysql time :0.024133 (s)