News Flash:

Placinta cu branza dulce

19 Iulie 2012
4084 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

Pentru foi:

650 g faina alba 000
4 linguri untura
200 ml lapte
1 lingurita praf de copt
3 linguri zahar
2 oua
sare

Pentru umplutura:

850 g branza dulce de vaci de casa
3 linguri gris
6 oua
1 ou ptr uns
coaja de lamaie
esenta de rom

4 linguri zahar

Mod de preparare:

Faina am amestecat-o cu praful de copt, cernandu-le impreuna. Intr-un bol am amestecat untura cu zaharul, apoi am adaugat faina in ploaie, ouale, sarea si laptele.
Am framantat cu mana pana ce am obtinut un aluat elastic si nelipicios din care am intins 2 foi pentru o tava de 25/30 cm.
Am impartit aluatul in doua, iar pe masa infainata am intins cu sucitorul prima foaie.
Am uns tava cu unt si am asezat tava. Am dat la cuptorul preincalzit pentru 10 minute, la 180 grade.
Am pregatit si cealalta foaie, si am amestecat ingredientele pentru umplutura, mixandu-le bine-bine. Pentru ca branza mea a fost mai uscata, nu am adaugat decat 3 linguri de gris, dar am marit numarul de oua.
Am scos tava din cuptor si am pus umplutura, iar deasupra am pus cealalta foaie.
Am intepat foaia cu o furculita, apoi am uns cu oul batut.
Am dat la cuptor ptr 40 minute, sau pana cand placinta este rumena.
Cand a fost gata am pudrat-o cu zahar pudra.
Prajitura cu branza dulce pregatita de Simona.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

untura lapte zahar oua sare gris
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

2304 viz    0 com
1181 viz    0 com
2076 viz    0 com
2315 viz    0 com
2502 viz    0 com
1320 viz    0 com
2540 viz    0 com
1832 viz    0 com

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1702 (s) | 34 queries | Mysql time :0.034357 (s)