News Flash:

Placinta cu branza de burduf

11 Septembrie 2017
2885 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

Pentru aluat:
500g faina (cat cuprinde)
2 oua
1 cana iaurt (250ml)
7 linguri ulei
¼ cub mic de drojdie 25g
1 lingurita praf de copt
1 ceapa mica
1 ardei gras
2 lingurite cimbru
½ lingurita piper macinat
½ lingurita boia de ardei
1 praf de sare
1 ou pentru uns
2 linguri zahar pudra pentru pudrat

Citeste si Placinta cu care iti dai gata musafirii - Placinta cu mere si scortisoara, facuta ca-n America

Pentru umplutura:
200g branza sarata
2 oua

Mod de preparare:

Placinta se face foarte simplu, in primul rand facem un aluat fraged si foarte aromat. Acest aluat merge umplut si cu carne tocata. Cum se face un aluat fraged pentru placinta. 
Intr-un vas amestecam ceapa si ardeiul tocate marunt cu sare, piper, cimbru, boia, drojdia faramitata intre degete, ulei, oua si iaurt, dupa care adaugam faina amestecata cu praful de copt. Aluatul final trebuie sa fie elastic si putin uleios dar sa nu se lipeasca de maini, se imparte in patru iar fiecare parte se intinde cu vergeaua intr-o foaie de placinta dreptunghiulara grosuta.
Pe jumatate din foaie se intinde branza rasa amestecata cu oua dupa care se acopera cu cealalta jumatate de foaie si se asaza in tava unsa cu putin ulei. Se procedeaza la fel pana cand tava este plina, se unge placinta cu ou batut si se coace la cuptor timp de 30 minute la 200 grade, sau pana cand este gata si frumos rumenita. Se serveste calda dar si rece pudrata cu zahar pudra.

Reteta de placinta cu branza de burduf ne este recomandata de preparatedevis.ro.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

cimbru sare citeste si aluat fraged
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2019 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1581 (s) | 23 queries | Mysql time :0.014802 (s)