News Flash:

Placinta cu branza

8 Aprilie 2016
1512 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

1 kg faina Dobrogea 000
700 gr cas de oaie
aprox. 400 ml apa calduta
6 galbenusuri (4 pentru umplutura si 2 pentru uns deasupra)
50 gr drojdie proaspata
sare

Mod de preparare:

Punem drojdia la dospit cu putina apa, faina si 1/2 lingurita zahar. Cand drojdia a crescut punem intr-un bol faina cernuta apoi adaugam drojdia, 1 lingurita de sare si treptat apa calduta.Framantam bine aluatul pana acesta se desprinde de peretii vasului si devine elastic (cand apasam usor cu un deget revine la forma initiala).

Punem aluatul la dospit acoperit cu un servet textil, intr-un loc cald ferit de curenti. Intre timp preparam umplutura; casul il dam pe razatoarea mare, adaugam sare si framantam bine apoi  adaugam si galbenusurile.

Dupa ce aluatul a crescut si si-a dublat volumul (aprox. 1 ora), rupem jumatate din el si intindem pe masa presarata cu faina o foaie de dimensiunea tavii de aragaz. Punem foaia in tava unsa cu putin ulei apoi adaugam umplutura de branza.

Din cealalta jumatate de aluat mai intindem o foaie identica cu prima pe care o punem deasupra. Se ridica putin marginile sa nu curga branza in timpul coacerii si placinta se unge cu galbenusurile batute putin.
Se baga la cuptor 45 minute la foc mic. Cand este rumena deasupra si dedesubt se scoate pe un fund de lemn si (daca mai aveti putina rabdare:)) se acopera cu un servet textil  si se lasa sa se raceasca. E bine sa o lasati acoperita asa calda deoarece ramane moale.

Reteta de placinta cu branza ne este recomandata de Amalia.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

placinta branza aluat placinta reteta placinta
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

3091 viz    0 com
5697 viz    1 com
1848 viz    0 com
3393 viz    0 com
13470 viz    0 com
2465 viz    0 com
29598 viz    0 com

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1659 (s) | 23 queries | Mysql time :0.018199 (s)