News Flash:

Placinta crocanta cu mere

10 Septembrie 2012
2945 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

2 cani faina
3 cani fulgi de ovaz
1 lingurita scortisoara
1 1/2 cana zahar
200 g unt
400 g caramele, taiate in jumatate
5-6 mere (mai multe, daca e nevoie)
200 ml suc de mere

Mod de preparare:

Rade merele si lasa-le la scurs. Amesteca fulgii de ovaz, faina, zaharul si scortisoara intr-un castron mare; adauga untul si framanta pana devine un amalgam faramicios. Imparte aluatul in jumatate si o parte intinde-o intr-o tava de silicon, neaderenta sau unsa cu unt. Intinde jumatate din cantitatea de mere rase, dupa ce le-ai stors bine de zeama (ai grija sa pastrezi sucul!). Intinde jumatate din caramele, apoi restul de aluat cu ovaz, merele rase si caramelele ramase. Toarna deasupra 100 ml din sucul lasat de mere (combina cu apa, daca e nevoie) si lasa la cuptor pentru o jumatate de ora. Scoate tava, toarna si cealalta jumatate de suc de mere si mai lasa 15-20 de minute, pana cand merele sunt coapte.

sursa: suntfericita
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

retete culinare de mancare faina scortisoara zahar unt caramele mere
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1642 (s) | 23 queries | Mysql time :0.028036 (s)