News Flash:

Placinta asa cum DOAR bunica stia sa faca

7 Aprilie 2017
8052 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

1 kg faina 000
aprox. 400 ml apa calduta
50 gr drojdie proaspata
sare
700 gr cas de oaie
6 galbenusuri (4 pentru umplutura si 2 pentru uns deasupra)

Mod de preparare:

Punem drojdia la dospit cu putina apa, faina si 1/2 lingurita zahar.
Cand drojdia a crescut punem intr-un bol faina cernuta apoi adaugam drojdia, 1 lingurita de sare si treptat apa calduta. Framantam bine aluatul pana acesta se desprinde de peretii vasului si devine elastic (cand apasam usor cu un deget revine la forma initiala).
Punem aluatul la dospit acoperit cu un servet textil, intr-un loc cald ferit de curenti.

Citeste si cum se prepara Placinta cu praz - Din foi de placinta

Intre timp preparam umplutura; casul il dam pe razatoarea mare, adaugam sare si framantam bine apoi  adaugam si galbenusurile. Dupa ce aluatul a crescut si si-a dublat volumul (aprox. 1 ora), rupem jumatate din el si intindem pe masa presarata cu faina o foaie de dimensiunea tavii de aragaz.
Punem foaia in tava unsa cu putin ulei apoi adaugam umplutura de branza.

Din cealalta jumatate de aluat mai intindem o foaie identica cu prima pe care o punem deasupra. Se ridica putin marginile sa nu curga branza in timpul coacerii si placinta se unge cu galbenusurile batute putin.
Se baga la cuptor 45 minute, la foc mic. Cand este rumena deasupra si dedesubt se scoate pe un fund de lemn si se acopera cu un servet textil si se lasa sa se raceasca.
E bine sa o lasati acoperita asa calda deoarece ramane moale.

sursa: hai sa gatim
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

faina 000 drojdie proaspata galbenusuri faina umplutura aragaz
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1759 (s) | 34 queries | Mysql time :0.021692 (s)