News Flash:

Placinta americana cu mere si scortisoara

26 Mai 2011
4277 Vizualizari | 0 Comentarii
Newsletter
BZI Live Video Divertisment
Video Monden
Muzica Populara Curs valutar
EUR: 4.6686 RON (0.0000)
USD: 4.0026 RON (0.0000)
Horoscop
berbec
taur
gemeni
rac
leu
fecioara
balanta
scorpion
sagetator
capricorn
varsator
pesti
Placinta americana cu mere si scortisoara4
Ingrediente: Pentru blat: 500 g faina 350 g unt 2 lingurite sare 3 linguri zahar 150 ml apa rece Pentru umplutura: 6 mere 5 linguri de zahar 5 linguri de zahar brun 1 lingurita de scortisoara pulbere 1 lingurita de suc de lamaie 1 lingura faina 50 g unt topit 1 ou batut 2 linguri de smantana Mod de preparare: Faina se amesteca cu sarea si zaharul si se mixeaza lent aproximativ 2 minute, dupa care se adauga untul topit. Se mixeaza pana cand compozitia devine omogena. Se adauga apoi treptat apa, pana cand aluatul incepe sa se lege. Se scoate aluatul din bolul de mixer si se formeaza o minge, din care se taie o treime. Ambele bucati se infasoara in folie alimentara si se dau la frigider cam 1 ora. Intre timp, se incalzeste cuptorul. Aluatul se scoate din frigider, se presara faina pe masa si se intinde bucata mai mare. Dupa ce ati realizat o foaie suficient de mare, asezati foaia cu grija in tava si o dati din nou la frigider pentru 20 de minute. In acest timp se prepara umplutura. Merele se decojesc si se taie cuburi, apoi se amesteca cu zaharul alb, zaharul brun, sucul de lamaie, scortisoara, faina si untul topit. Se pregateste a doua foaie de placinta, se intinde si se taie in fasii de 2 cm latime. Se scoate tava de la frigider si se adauga merele. Se adauga benzile de aluat in diagonala, pentru a crea un model de zabrele. Se lipesc, prin apasare usoara, marginile benzilor cu marginea foii de jos, dupa care, cu ajutorul unei pensule, se ung cu oul batut toate portiunile vizibile ale aluatului. Tava se introduce la cuptor pentru 60 de minute. Cand este gata, trebuie sa aiba culoarea maro-auriu. sursa articol: http://www.garbo.ro sursa fotografie: http://www.proretete.ro
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

scortisoara pulbere rulou ou batut salam cepe rosii smantana
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

1817 viz    0 com
3852 viz    1 com
1077 viz    0 com
5922 viz    0 com
1008 viz    0 com
1288 viz    0 com
1559 viz    0 com
5228 viz    0 com
2626 viz    0 com

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1762 (s) | 34 queries | Mysql time :0.019273 (s)