News Flash:

Placerea provocata de aceasta prajitura este inconfundabila! Prajitura in ALB si NEGRU cu crema de CAFEA

10 Ianuarie 2017
8173 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

Pentru blat:
100 g faina
75 g zahar
50 g cacao
½ lingura praf de copt
1 ou
100 ml lapte
50 ml ulei
1 lingura esenta de vanilie
100 ml apa

Pentru crema alba:
400 g ciocolata alba
400 ml smantana pentru frisca.

Pentru crema de cafea:
250 ml lapte
80 g de boabe de cafea
10 galbenusuri
80 g zahar
1 lingura de smantana

Mod de preparare:

Blat:
Mixezi toate ingredientele, in afara de apa, pana se omogenizeaza. Adaugi apa, putin cate putin, pana cand compozitia devine usor lichida. Pui intr-o forma de tort si dai la cuptor pana cand trece testul cu scobitoarea. Lasi sa se raceasca. Intinzi deasupra un strat de crema de vanilie, crema de cafea, apoi alt strat de vanilie. Decorezi prajitura in alb si negru cu boabe de cafea si putina crema de ciocolata.

Crema alba:
Crema ar fi de preferat sa se prepare cu o zi inainte, sa stea o noapte la frigider.
Ciocolata rupta bucatele se amesteca cu smantana pentru frisca si se pune la foc mic. Se aduce compozitia la punctul de fierbere, se da deoparte si se omogenizeaza. Se lasa sa se raceasca, apoi se da la frigider pentru cateva ore, de preferat peste noapte, asa cum spuneam.
A doua zi crema se mixeaza pana se intareste si devine pufoasa.

Crema de cafea:
Fierbi laptele si dupa cateva clocote il dai la o parte de pe foc. Adaugi boabele de cafea zdrobite si lasi la macerat 15 minute. Intr-un castron combini galbenusurile cu zaharul si amesteci pana cand se topeste. Peste aceasta compozitie de crema cu cafea torni laptele si smantana apoi omogenizezi.
Cu ajutorul unei site strecori crema de cafea lasi 10 minute sa se odihneasca inainte de-a o folosi.

sursa
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

prajitura cafea crema cafea crema prajitura
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1837 (s) | 34 queries | Mysql time :0.023516 (s)