News Flash:

Pizza taraneasca - Cum se prepara

6 Iunie 2016
1662 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

500 gr faina
300 gr branza (mozarella, cas, cascaval)
25 gr drojdie proaspata
2 carnaciori subtiri
250 gr bacon
100 gr salam uscat
1 ardei rosu
2 cepe
optional 1 praz
4 linguri sos de rosii
3 linguri ulei de masline
aprox 250 ml apa calduta
1 lingurita sare
oregano

Mod de preparare:

Pentru inceput frecam drojdia cu 1/2 lingurita de zahar pana se lichefiaza apoi adaugam 1 lingurita de faina si 2-3 linguri apa calduta. Lasam sa creasca la cald. Intr-un bol cernem 400 gr de faina, adaugam 2 linguri ulei de masline, sarea si drojdia crescuta. Apoi turnam cam 200 ml apa si framantam rapid un aluat elastic care se desprinde de pe vas. Acoperim si lasam sa creasca o ora. Daca va grabiti, e de ajuns si 30-40 minute.

Taiem felii restul ingredientelor, branza o dam pe razatoarea mare. Tavile le ungem cu putin ulei si presaram faina. Cuptorul il setam la 200 grade Celsius pe ventilatie. Cand aluatul a dospit, punem putina faina in palme si rupem jumatate din el. Punem aluatul in tava si usor tragand de dedesubt il intindem pe toata tava. Ungem cu sos de rosii, presaram oregano si asezam deasupra ingredientele inafara de branza.

Coacem aproximativ 10 minute apoi punem branza rasa si mai bagam la cuptor 1-2 minute. Servim fierbinte.

Reteta de pizza taraneasca ne este recomandata de Amalia.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

aluat pizza blat pizza pizza taraneasca
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

986 viz    0 com
3402 viz    0 com
955 viz    0 com
1265 viz    0 com
2052 viz    0 com

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1520 (s) | 34 queries | Mysql time :0.019344 (s)