News Flash:

Pizza la tigaie

18 Ianuarie 2016
6550 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

500 gr faina
1 plic drojdie uscata
2 linguri unt sau margarina
2 oua mai mici sau 1 mai mare
apa calduta pentru incorporat
ciuperci
mozarella & alte ingrediente pe care vi le doriti
ketchup
oregano
Jumatate lingurita sare

Mod de preparare:

Amestecam faina cu sarea pentru a nu intra in contact direct cu drojdia! Facem o gropita in mijloc si adaugam oul batut, drojdia, margarina si incorporam totul cu apa calduta. Lasam la odihnit si la crescut in mediu cald, cu prosop deasupra.
Intre timp, pregatim ingredientele de deasupra. Pentru cine doreste sa contina ciuperci si/sau carnaciori, este recomandat a se cali inainte, deoarece pe flacara se coace repede!
Dupa ce a crescut, aluatul se imparte in 4. Pregatim o tigaie teflonata, mai groasa si un capac. Intindem toate cele 4 foi pe blatul de lucru. Pregatim tigaia im care punem o lingurita de unt si o lasam sa se topeasca, punem apoi un blat il intepam peste tot cu o furculita si adaugam in ordine: ketchup, mozarella rasa, ingredientele preferate si apoi iar putina mozarella si oregano
Atentie: focul va trebui sa fie mic, dupa 3 minute de coacere punem si capacul ca sa se topeasca si mozarella de deasupra, mai lasam pret de 5 minute si verificam cu lama la un cutit daca blatul are o culoare aurie, frumoasa! Blatul fiind intepat se va coace uniform. De acum, tigaia fiind incinsa de la prima pizza, pentru restul va fi foarte simplu si chiar mai rapid!

Reteta ne este propusa de Raluca Ghinescu.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

pizza tigaie aluat pizza blat pizza reteta pizza
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1587 (s) | 23 queries | Mysql time :0.011760 (s)