News Flash:

Pizza cu topping de ciuperci si mozzarella

5 Iunie 2014
893 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

Pentru aluat:
500 gr faina
25 gr drojdie
250-275 gr apa calduta
30 gr ulei de masline
10 gr sare
1 lingurita rasa zahar

Pentru topping:
200 gr ciuperci champignon
200 gr mozzarella
4 ardei
200 gr salata
4 carnati cruzi
100 gr rosii cherry
busuioc
sare
1 catel usturoi
ulei de masline

Mod de preparare:

Punem faina intr-un vas de plastic, facem o gropita in mijloc unde adaugam drojdia dizolvata in apa calduta amestecata cu 1 lingurita de zahar si uleiul. Framantam pana capata consistenta dupa care adaugam sarea si framantam din nou pana obtinem un aluat elastic care nu se lipeste de maini.
Acoperim vasul cu un servet de bumbac sau cu folie alimentara si il lasam la crescut pentru 45 minute -1 ora. Am folosit un mix din patru tipuri de salata (scarola, riccia, pan di zucchero si radicchio rosso).
Atasez o poza cu toate cele patru tipuri de salata,Daca nu le gasiti, puteti folosi doar salata verde.Punem intr-o tigaie teflonata 1-2 linguri ulei de masline si un catel de usturoi necuratat dar usor zdrobit.
Cand uleiul este incins, aruncam usturoiul si adaugam ciupercile champignon taiate in feliute subtiri, rosioarele cherry taiate in doua si ardeii jalapeno taiati in feliute subtiri. Daca folositi ciuperci proaspete adaugati si o cescuta mica de apa. Eu am folosit ciuperci congelate si le-am pus inghetate in tigaie.

Cand ciupercile se inmoaie, adaugam salata. Amestecam, adaugam putina sare si mai lasam pe foc mic pana ce salata se inmoaie. Stingem focul, scurgem eventualul lichid ramas in tigaie si lasam mixul de legume sa se raceasca complet.
Intre timp, scoatem carnea din matul carnatilor si o desfacem in mici bucatele (in Italia se foloseste foarte mult in pizzerii carnea cruda din carnati pentru ca este deja condimentata).

Taiem mozzarella in cubulete mici si tocam marunt busuiocul.Impartim aluatul in doua parti egale, si intindem cu mana cate o bucata de aluat pe rand, in tava de cuptor tapetata cu putin ulei de masline si faina.
Punem pe fiecare foaie o parte din mixul rece de legume si cateva bucatele de carne. Stropim intreaga suprafata a aluatului cu putin ulei de masline, busuioc tocat marunt si o coacem la 25o grade, cuptor preincalzit, pentru 10 minute.
Cand marginile pizzei au prins culoare, scoatem tava, adaugam cubuletele de mozzarella si o mai lasam la cuptor inca 5 minute.

sursa: culinar.timpul
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

retete pizza pizza topping retete internationale
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

2870 viz    0 com
1042 viz    0 com
1555 viz    0 com
880 viz    0 com
912 viz    0 com
1065 viz    0 com

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.2051 (s) | 34 queries | Mysql time :0.019351 (s)