News Flash:

Pizza cu topping de branza

17 Iulie 2014
1425 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

Pentru aluat:
500 gr faina, plus/minus pentru modelarea aluatului
o lingurita rasa de drojdie uscata
o cana si jumatate de apa
2 lingurite de sare

Pentru topping:
masline negre
suc de rosii si cateva rosii proaspete
branza de capra sau cas moale
frunze de busuioc
felii de ardei gras
ulei de masline
piper
sare

Mod de preparare:

Intr-un bol amesteca bine faina, drojdia si sarea. Adauga apa si, cu o lingura sau cu mainile, amesteca bine, doar cat sa se omogenizeze aluatul, fara sa-l framanti.
Acopera vasul cu folie de plastic sau un prosop de bucatarie si lasa-l sa creasca incet la temperatura camerei chiar si opt ore (da, opt ore!), pana cand acesta isi dubeaza volumul.

Infaineaza o suprafata de lucru, imparte aluatul in patru parti egale. Fiecare bucata de intinde cu mainile, se pliaza in patru si se intinde din nou. Repeta operatiunea de patru ori cu fiecare bucata. Nu este nevoie sa framanti aluatul si nici nu trebuie, pentru ca ii alterezi structura pe care o capata daca este preparat dupa indicatiile noastre.

Ultima intindere a aluatului o faci direct intr-o tava unsa cu putin ulei, in care vei si coace pizza geniala. Aluatul trebuie intins cat mai mult cu putinta, dar fara sa se rupa. Unge fiecare bucata cu suc de rosii amestecat cu o lingura, doua de ulei de masline si un catel de usturori pisat. Presata sare si piper.

Pune rondele de rosii, ardei si bucati subtiri de branza. Stropeste pizza geniala cu cateva picaturi de ulei de masline si coace-o circa 20-30 de minute la foc iute, in cuptorul bine incins inainte. Verifica pizza din cand in cand ca sa-ti dai seama cand este gata.
Cand este gata pune frunze proaspete de busuioc.

sursa: femeia
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

retete pizza pizza retete internationale blat pizza
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1551 (s) | 23 queries | Mysql time :0.013649 (s)