News Flash:

Pizza cu ton si ceapa rosie

29 Aprilie 2016
955 Vizualizari | 0 Comentarii
Newsletter
BZI Live Video Divertisment
Video Monden
Muzica Populara Curs valutar
EUR: 4.6695 RON (+0.0035)
USD: 4.0518 RON (+0.0170)
Horoscop
berbec
taur
gemeni
rac
leu
fecioara
balanta
scorpion
sagetator
capricorn
varsator
pesti
Ingrediente:

Pentru aluat:
500 gr faina alba
5 linguri lapte batut
10 gr drojdie uscata
1 ou
½ lingurita sare
3 linguri ulei de masline
200-250 ml apa calduta

Pentru topping:
4 conserva ton in suc propriu
4 ceapa mica rosie
mozzarella
masline negre

Pentru sos:
2 cani suc de rosii
1 lingurita busuioc
2 linguri ketchup
1 lingurita zahar
1 lingura ulei de masline
½ lingurita sare
2 catei usturoi
1 cescuta apa
1 lingurita ardei iute macinat

Mod de preparare:

Pentru blat, am cernut faina intr-un castron incapator. In mijloc am pus drojdia uscata, oul, laptele batut si am amestecat usor cu o lingura de lemn. Am adaugat sarea si am inceput sa pun treptat apa calduta, incapand sa framnt cu mana. Treptat am adaugat uleiul de masline, framantand bine-bine. Daca mai este nevoie se completeaza cu faina. Dupa cca 10-15 minute aluatul trebuie sa devina elastic dar bine legat, dezlipindu-se de pe mana. Bila de aluat am pus-o intr-un castron, am acoperit cu folie alimentara si cu un prosop, si am lasat cca 1 ora intr-un loc caldut pentru ca aluatul sa-si dubleze volumul.

Cat aluatul a crescut, am facut sosul de rosii: toate ingredientele, mai putin ardeiul iute, le-am pus intr-un vas pe foc mic, pentru cca 15 minute. Am amestecat din cand in cand, iar la final am adaugat ardeiul iute si am mai lasat vre-o 5 minute pentru ca sosul sa se lege. Inainte de a pune ardeiul iute am pus separat cateva linguri de sos, pentru a le folosi la a „unge” pizza.

Cand aluatul si-a dublat volumul, l-am scos pe plansa de lucru infainata si l-am impartit in 4 bile egale, care vor devenii 4 blaturi de pizza. Am intins cu sucitorul fiecare bila de aluat, dandu-i forma rotunda. Aluatul l-am pus in tava (diametru 25 cm), l-am uns cu sosul nepicant, am adaugat mozzarella, apoi am pus tonul, ceapa, maslinele,  iar deasupra am ras mozzarella.
Am dat tava la cuptorul preincalzit, pentru cca 20 minute.

Reteta de pizza cu ton si ceapa rosie ne este recomandata de Amalia.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

pizza ton aluat pizza blat pizza topping pizza
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

1268 viz    0 com
2061 viz    0 com
4263 viz    0 com
3563 viz    0 com
689 viz    0 com
1871 viz    0 com
904 viz    0 com

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1758 (s) | 34 queries | Mysql time :0.020446 (s)