News Flash:

Pizza cu ton, ceapa si mozzarella

27 Noiembrie 2013
2182 Vizualizari | 1 Comentarii
Ingrediente:

Pentru aluat:
500 g faina alba
10 g drojdie uscata
1 ou
5 linguri lapte batut
1 lingurita sare
200-250 ml apa calduta
3 linguri ulei de masline

Pentru topping:
4 conserva ton in suc propriu
4 ceapa mica rosie
masline negre
mozzarella

Pentru sos:
2 cani suc de rosii
2 linguri ketchup
1 lingurita zahar
1 lingurita sare
1 lingurita busuioc
2 catei usturoi
1 lingura ulei de masline
1 lingurita ardei iute macinat
1 cescuta apa

Mod de preparare:

Pentru blat, am cernut faina intr-un castron incapator. In mijloc am pus drojdia uscata, oul, laptele batut si am amestecat usor cu o lingura de lemn. Am adaugat sarea si am inceput sa pun treptat apa calduta, incapand sa framnt cu mana. Treptat am adaugat uleiul de masline, framantand bine-bine. Daca mai este nevoie se completeaza cu faina.

Dupa cca 10-15 minute aluatul trebuie sa devina elastic dar bine legat, dezlipindu-se de pe mana. Bila de aluat am pus-o intr-un castron, am acoperit cu folie alimentara si cu un prosop, si am lasat cca 1 ora intr-un loc caldut pentru ca aluatul sa-si dubleze volumul.

Cat aluatul a crescut, am facut sosul de rosii: toate ingredientele, mai putin ardeiul iute, le-am pus intr-un vas pe foc mic, pentru cca 15 minute. Am amestecat din cand in cand, iar la final am adaugat ardeiul iute si am mai lasat vre-o 5 minute pentru ca sosul sa se lege. Inainte de a pune ardeiul iute am pus separat cateva linguri de sos, pentru a le folosi la a „unge” pizza.

Cand aluatul si-a dublat volumul, l-am scos pe plansa de lucru infainata si l-am impartit in 4 bile egale, care vor devenii 4 blaturi de pizza. Am intins cu sucitorul fiecare bila de aluat, dandu-i forma rotunda. Aluatul l-am pus in tava (diametru 25 cm), l-am uns cu sosul nepicant, am adaugat mozzarella, apoi am pus tonul, ceapa, maslinele, iar deasupra am ras mozzarella. Am dat tava la cuptorul preincalzit, pentru cca 20 minute.

Pizza cu ton si ceapa recomandata de Simona.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

retete bzi retete culinare culinar bzi
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Comentarii (1)

janet  | #268
Blatul pentru pizza se face cu cinci ingrediente simple: faina, drojdie, sare, apa si putin ulei extravirgin de masline. Nu puteti sa puneti ou si lapte batut sau n-o mai numiti pizza daca alegeti varianta aceasta.
Adauga comentariu

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.2046 (s) | 34 queries | Mysql time :0.023040 (s)