News Flash:

Pizza cu salam, sunca si sos

21 Octombrie 2013
1462 Vizualizari | 0 Comentarii
Newsletter
BZI Live Video Divertisment
Video Monden
Muzica Populara Curs valutar
EUR: 4.7569 RON (+0.0427)
USD: 4.1883 RON (+0.0392)
Horoscop
berbec
taur
gemeni
rac
leu
fecioara
balanta
scorpion
sagetator
capricorn
varsator
pesti
Ingrediente:

Pentru aluat:
500 g faina alba
10 g drojdie uscata
1 ou
5 linguri lapte batut
1 lingurita sare
200-250 ml apa calduta
3 linguri ulei de masline

Pentru topping:
salam banatean
sunca de pui presata
masline verzi
ciuperci
ardei verde
mozzarella

Pentru sos:
2 cani suc de rosii
2 linguri ketchup
1 lingurita zahar
1 lingurita sare
1 lingurita busuioc
2 catei usturoi
1 lingura ulei de masline
1 lingurita ardei iute macinat

Mod de preparare:

Mai intai am pregatit aluatul: faina am cernut-o intr-un bol. Am adaugat oul, drojdia, laptele batut, praful de sare, iar la final treptat apa. Cantitatea de apa este in functie de tipul fainii. Am inceput sa framant aluatul, adaugand treptat uleiul de masline. Aluatul l-am framantat cca 10-15 minute, pana a devenit elastic si nelipicios. L-am pus intr-un castron, am acoperit cu folie alimentara si cu un prosop, si am lasat cca 1 ora intr-un loc caldut pentru ca aluatul sa-si dubleze volumul.
Intre timp am pregatit sosul: sucul de rosii, ketchup-ul, zaharul, sarea, busuiocul, uleiul de masline, cateii de usturoi taiati felii si 1 cescuta de apa le-am pus intr-un vas, la foc mic. Am amestecat din cand in cand, iar dupa cca 15 minute am adaugat ardeiul iute si am mai lasat vre-o 5 minute pentru ca sosul sa se lege. Inainte de a pune ardeiul iute am scos cateva linguri de sos, pentru a le folosi la a „unge” pizza.
Cand aluatul a fost gata crescut, l-am scos pe plansa de lucru infainata si l-am impartit in 3 bile egale, care vor devenii 3 blaturi de pizza. Am intins cu sucitorul fiecare bila de aluat, dandu-i forma rotunda. Aluatul l-am pus in tava, l-am uns cu sosul nepicant, am adaugat mozzarella, apoi am pus topping-ul: salamul, sunca de pui, maslinele, ardeiul taiat fasii si ciupercile. Deasupra am ras mozzarella si am dat tava la cuptorul preincalzit, pentru cca 20 minute.

Pizza recomandata de Simona.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

2302 viz    0 com
991 viz    0 com
1292 viz    0 com
1483 viz    0 com
1479 viz    0 com
3225 viz    0 com
1086 viz    0 com
999 viz    0 com

Mica publicitate

© 2019 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1677 (s) | 34 queries | Mysql time :0.025085 (s)