News Flash:

Pizza cu oregano, sunca si cascaval

29 Octombrie 2013
1740 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

Pentru coca:
un cubulet de drojdie sau un plic de drojdie instant
2 lingurite de zahar
un praf de sare
125 ml apa (se poate folosi apa minerala ca sa iasa blatul mai pufos)
200 de grame (o cana) de faina
1 1 lingurita de ulei de masline

Pentru sos:
30 ml de pasta de tomate
2 lingurite de ulei de masline
1 lingura de oregano uscat si maruntit
1 lingura de busuioc uscat si maruntit
1 lingurita de zahar

Pentru topping:
o rotita de cascaval sau branza (dat/a pe razatoare)
2 catei de usturoi pisat
4 ciuperci medii taiate bucatele
4 felii de sunca taiate cubulete
oregano

Mod de preparare:

Sos:
Dressing-ul este foarte simplu de preparat. Pur si simplu se amesteca toate ingredientele intr-un bol pana se obtine o compozitie omogena.

Coca (aluat de pizza):
Se amesteca faina, zaharul, sarea si apa intr-un vas cu peretii putin mai inalti. Se dizolva drojdia in putina apa si se pune in mijlocul compozitiei. Se adauga aproximativ o treime din faina treptat pentru a se amesteca mai bine in compozitie. Se lasa cateva minute (15 -30 min) la “odihnit” intr-un loc caldut (langa cuptorul incalzit la 220 grade) pana cand aluatul isi dubleaza dimensiunea. Se intinde apoi pe suprafata mesei pe care s-a presarat in prealabil putina faina. I se poate da atat forma clasica de pizza, cat si forma patrata, in functie de tava in care se pune la cuptor. Dupa ce i se da forma aluatului, acesta se pune in tava pentru copt si se unge cu sosul obtinut pe toata suprafata. Se aranjeaza apoi uniform usturoiul pisat, ciupercile, cascavalul si bucatelele de sunca peste aluat. Se presara oregano si se pune la cuptor pentru 15-20 minute. Se serveste cu ketchup picant sau dulce, dupa gust.

sursa: sfatulparintilor
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

retete pizza
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

1351 viz    0 com
1329 viz    0 com
4651 viz    0 com
1320 viz    0 com
1939 viz    0 com
1693 viz    0 com

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1435 (s) | 23 queries | Mysql time :0.017967 (s)