News Flash:

Pizza cu jambon, ciuperci si ardei rosu

26 Mai 2011
901 Vizualizari | 0 Comentarii
Pizza cu jambon ciuperci si ardei rosu
Ingrediente: 500 grame faina 25 grame drojdie o lingurita zahar sare 2 linguri de ulei de masline 200 de grame de jambon 50 grame de jambon crud uscat 200 grame ciuperci un adrei rosu taiat cubulete mozzarella 125 de grame si cascaval ras 150 grame optional puteti pune ardei iute daca doriti sa fie picanta Mod de preparare: Aluatul se prepara simplu, intr-un bol mare se pune faina amestecata cu sarea, apoi facem o maia din 100 ml apa calduta, drojdia si lingurita de zahar, pe care o turnam intr-o groapa facuta in faina si o lasam presarata cu putina faina 15 minute.  Se framanta bine apoi cu apa calduta pana obtinem un aluat ferm, dupa care adaugam 2 linguri de ulei de masline si framantam din nou pana la omogenizare. Am incercat sa fac aluatul cu masina de facut paine si nu a  iesit ok deci am ramas la varianta framantat manual. Lasam aluatul la dospit o ora daca este cald, pana isi dubleaza volumul, apoi invelim cu o folie de plastic aderenta  bolul si punem la frigider pentru 30-45 minute. Dupa aceea scoatem aluatul si intindem foaia de pizza,  nu folosim ruloul patiser ci presam incet cu mainile pana ajungem la foaia de grosimea si marimea dorita. Foaia de pizza trebuie lasata in jur de 20 de minute, timp suficient pentru a pregati celelalte ingrediente si sosul de rosii. Pentru sosul de rosii pe care il punem ca baza pe pizza avem nevoie de 2 rosii mari decojite, pe care le mixam si le calim in ulei de masline timp de 2 minute, adaugam putina sare si ierburi aromate si gata sosul pentru pizza.  Daca doriti sa sariti de aceasta operatiune se poate folosi si sosul de rosii pentru paste, cel preparat cu busuioc sau altul in functie de preferinte. Taiem fasii jambonul si cubulete ardeiul rosu, rondele ardeiul iute  iar mozzarella o vom taia rondele. Pe blatul de pizza intindem un strat subtire de sos de rosii, apoi presaram cascaval ras si punem feliile de mozzarella. Dupa aceea asezam celelalte ingrediente in functie de inspiratia de moment dupa care presaram oregano, o pizza buna trebuie sa fie generoasa cu cantitatile de ingrediente dar nu trebuie nici suprapuse prea multe ingrediente pentru ca nu mai se diferentiaza gustul lor. Se coace  in cuptorul preincalzit  la temperatura maxima timp de 12-15 minute pe treapta cea mai de jos a cuptorului. sursa articol: http://www.bucataras.ro sursa fotografie: http://www.bucataras.ro
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

pastrav
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

1074 viz    1 com
934 viz    0 com
1019 viz    0 com
1123 viz    0 com
1188 viz    0 com
889 viz    0 com
1050 viz    0 com
1605 viz    0 com

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1323 (s) | 34 queries | Mysql time :0.018337 (s)